Club informatie

Fotoclub Niedorp is opgericht in 1960 en heeft momenteel ongeveer 30 leden. De club biedt leden een platform om hun kijk op fotografie te ontwikkelen en de kwaliteit van hun foto’s te toetsen en te verbeteren. Dat gebeurt vooral door het bespreken van elkaars werk. De leden komen om de 14 dagen bijeen in de Fenixkerk te Nw. Niedorp voor diverse activiteiten.

Het seizoen loopt van september tot medio mei. Voor de invulling van die clubavonden wordt jaarlijks een programma opgesteld. Centraal staan de avonden waarop eigen werk wordt besproken. Daarnaast worden bijvoorbeeld gastsprekers uitgenodigd en workshops verzorgd over digitale fotografie. We ontvangen regelmatig leden van andere clubs en bezoeken zelf ook clubs om daar werk van leden te laten zien, en regelmatig worden er club-uitjes georganiseerd waarbij we op een bepaalde locatie fotograferen. De club organiseert jaarlijks, het derde weekend van Augustus tijdens het “Nazomeren in Niedorp”, een expositie met werk van de leden waar altijd veel belangstelling voor is.

Ook het sociale aspect is belangrijk: veel waarde wordt gehecht aan een goede sfeer in de club. Fotoclub Niedorp staat goed bekend, zeker in de regio. We doen er veel aan om onze reputatie hoog te houden. Wij zijn aangesloten bij de landelijke fotobond, deze is weer verdeeld in rayons en onze club behoort met nog 9 anderen bij het Rayon NH. Noord. Dit rayon organiseert ook diverse activiteiten, zodat een ieder aan zijn/haar trekken kan komen. Leden worden gestimuleerd om deel te nemen aan regionale wedstrijden van de Fotobond.
Lid worden? Nieuwe leden zijn zeer welkom bij Fotoclub Niedorp. Wel is het zo dat we een maximum hebben moeten stellen aan het aantal leden. Dit in verband met de beschikbare ruimte en de mogelijkheden om een goed clubprogramma samen te stellen. Dus het kan zijn dat u een tijdje op de wachtlijst moet staan alvorens lid te kunnen worden. De secretaris kan u desgewenst precies vertellen of er een wachtlijst is en hoe lang die is.